.
ذرت يا جواري يكي از غلات مهم است. منشأ آن قاره آمريكا است و پس از گندم بيشترين اراضي كشاورزي جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذي موردنياز براي بدن بوده و نيز منبع خوبي از فيبر محسوب ميشود و سرشار از كالري است. ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ ميلادي (سال كشف آمريكا) در قاره آسيا، اروپا و آفريقا بهعنوان يك گياه زراعي شناختهشده نبود؛ اما گياه ذرت را از قرنها پيش در آمريكاي مركزي ميشناختند و توسط مردم سرخپوست آمريكا كشت ميشد. به همين سبب نام لاتين ذرت از يكي از طوايف سرخپوست بنام Marisi Mahig گرفته شده است. نام اين گياه در زبان انگليسي Maize يا corn در زبان عربي ذرت و بلال است. در فرهنگ دهخدا آمده نام فارسي اين گياه در گويش خراساني جواري است ولي واژه عربي آن ذرت هم بكار برده ميشود. فرهنگ معين همجواري را برابر با ذرت و بلال معرفي كرده است.
ذرت شيرين نوعي ذرت است كه ميزان قند بالايي دارد. ذرت شيرين درنتيجه جهش برگشتي در ژنهايي كه در دروندانه تبديل قند به نشاسته را كنترل ميكنند به وجود آمده است. ذرت شيرين بايد بهصورت نارس چيده شده و نه بهعنوان غلات بلكه بهعنوان سبزي آماده شده و مصرف شود. ازآنجاييكه مرحله رسيدن ذرت به تبديل قند آن به نشاسته مربوط است، ذرت شيرين در انبار نميماند و بايد بهصورت تازه قبل از اينكه دانههاي آن سفت و نشاستهدار شود، خورده شده، كنسرو يا منجمد شود.
كاشت و نگهداري
براي كاشت گلداني بايد گلداني با سايز بزرگ را انتخاب نماييد، گلدانها را بعد از رشد بايد در مكاني گرم و آفتابگير قرار دهيد. محل موردنظر در روز حداقل بايد ۶ تا ۷ ساعت نور خورشيد را داشته باشد. بذر ذرت شيرين را ۲۴ ساعت در آب خيس كنيد و در دماي ۲۰ تا ۳۰ درجه آنها را در عمق ۲ تا ۵ سانتيمتري خاك بكاريد و منتظر سبز شدن آنها شويد. چون در عمق كم كاشته ميشوند نبايد اجازه دهيد رطوبت سطحي خاك خشك شود و تا قبل از جوانهزني مرتب خاك را آبياري كنيد. خاك مناسب براي كاشت ذرت خاكي است كه رطوبت را حفظ كند و سنگين باشد. البته زهكشي مناسبي نيز داشته باشد تا ريشه ذرت از بين نرود.
بهتر است خاك پاي بوتهها هميشه مرطوب باشد. در هنگام تشكيل دانهها و رشد ذرت بلال نيز بايد آبياري بهطور منظم و زياد انجام شود تا كيفيت و تراكم دانهها بالا باشد. اگر گلدانها را در منطقهاي قرار دادهايد كه بادخيز است ميتوانيد براي استحكام بوته يك چوب يا ميله در كنار بوته ببنديد. ذرت در انواع آبوهوا رشد ميكند و گرمادوست است و هواي گرم در كيفيت محصول مؤثر است. ذرت در هر خاكي نيز رشد خوبي دارد. معمولاً در خاكهاي لومي سنگين و رسي كاشت ميشود تا نياز به آب كمتري داشته باشد. آبياري و رطوبت نيز موارد مهمي هستند كه در كيفيت و ظاهر و توليد دانههاي با كيفيت و تراكم دانهها مؤثر است. نياز آبي ذرت در زمان توليد دانه و گردهافشاني زيادتر ميشود و كمآبي باعث عدم تشكيل دانهها در قسمتهايي از ذرت شده و تراكم دانهها را نامنظم ميكند، بهطوركلي نسبت به كمآبي واكنش بدي نشان ميدهد.
براي كاشت ذرت در مزرعه معمولاً بعد از رفع سرماي بهاره تا اواخر مرداد به دو روش زير در فضاي باز ميكارند:
روش خطي: فاصله بين رديفها ۷۰ تا ۱۰۰ سانتيمتر و فواصل بوتهها ۲۰ تا ۳۰ سانتيمتر.
روش پشتهاي: فاصله پشتهها ۱۰۰ سانتيمتر و در هر پشته ۵ عدد بذر ذرت قرار ميدهد (كه معمولاً بعد از رشد بوتههاي ضعيف را حذف ميكنند).
ارزش تغذيهاي ذرت
از نظر كالري ذرت بهطوركلي ۱۰۰ گرم ذرت زرد و پخته، ۹۶ كالري دارد. بهعلاوه، ذرت، ۷۲ درصد آب، ۲۱ گرم كربوهيدرات، ۲.۴ گرم فيبر، ۳.۴ گرم پروتئين و ۴.۵ گرم فروكتوز و ۰.۲ گرم لاكتوز دارد. همچنين، ذرت، فقط ۱.۵ گرم چربي به شما ميدهد كه شامل ۰.۲ گرم چربي اشباع، ۰.۵۷ گرم چربي تك غيراشباع، ۰.۶ گرم چربي چند غيراشباع، ۰.۰۲ گرم اسيد چرب امگا ۳ و ۰.۵۹ گرم اسيد چرب امگا ۶ است. بهعلاوه، ذرت، ويتامينها و مواد معدني زيادي را برايتان فراهم ميكند. بههرحال، هر نوع ذرت، ويتامينها و مواد معدني مختلفي را تأمين ميكند. براي مثال پاپ كورن، حاوي منگنز، فسفر، منيزيم، روي و مس است درحاليكه ذرت شيرين داراي اسيد پانتوتنيك، فولات، ويتامين B۶، نياسين و پتاسيم است. واقعيت اين است كه ذرت، نسبت به بسياري از دانههاي غلات، تركيبات آنتياكسيداني بيشتري دارد. اين تركيبات آنتياكسيداني شامل زئازانتين، لوتئين، آنتوسيانين، اسيد فروليك و اسيد فيتيك ميشوند.
خواص ذرت
۱. سرشار از كربوهيدرات
يكي از خواص معمول ذرت براي سلامتي، سرشار بودن آن از كربوهيدرات است. همانگونه كه قبلاً گفته شد، ذرت، مقادير بالايي كربوهيدرات دارد زيرا تقريباً ۸۲ درصد كالري را تأمين ميكند؛ بنابراين زماني كه نصف فنجان ذرت را مصرف ميكنيد، تقريباً ۸۰ كالري دريافت ميكنيد. به دليل گفتههاي بالا، ذرت، راهي عالي براي افرادي است كه قصد اضافه وزن دارند. البته اگر به روش مناسبي مصرف شود.
۲. مواد شيميايي گياهي
درست مانند آنچه كه در بالا گفته شد، ذرت، حاوي مواد شيميايي گياهي آنتياكسيداني است كه بسته به نوع ذرت، متغير است. علاوه بر اين، ذرت بنفش، ماده ويژهاي بنام اسيد پروتوكاتكوئيك دارد كه ميتواند مانند يك آنتياكسيدان قوي عمل ميكند، درحاليكه ذرت آبي، داراي خواص آنتوسيانين فراوان است. همچنين، ذرت زرد، مقادير بالايي كارتنوئيد دارد كه داراي حجم بالايي زئانتين و لوتئين است. بهعلاوه اسيد فروليك، يك آنتياكسيدان طبيعي است كه معمولاً در گياه موجود است و ميتواند به مهار راديكالهاي آزاد مضر كمك كند. آيا ميدانستيد ذرت، اين نوع اسيد را به مقدار فراوان دارد كه ميتواند در هنگام پخت تا ۹۰۰ درصد افزايش يابد؟
بنابراين افزودن ذرت به رژيم غذايي، راه خوبي براي سلامتي است. بههرحال، شما بايد به خاطر داشته باشيد كه ذرت داراي اسيدهاي چرب نيز هست؛ بنابراين، افرادي كه در خطر ابتلا به بيماري قلبي عروقي هستند، نبايد زياد ذرت مصرف كنند. بهعلاوه زماني كه اين افراد، روغن ذرت يا ذرت تازه زيادي مصرف كنند، وضعيت آنها بدتر شده يا ممكن است دچار افزايش وزن شوند. بهاينترتيب گفته ميشود بهتر است براي بهرهمند شدن از حداكثر فوايد سلامتي، مقدار مناسبي ذرت را مصرف كنيد.
۳. مو و پوست سر را بهبود ميبخشد
يكي از خواص شگفتانگيز ديگر ذرت براي سلامتي، بهبود مو و پوست سر است. براي داشتن موي نرم و صاف، چرا مصرف روغن ذرت را امتحان نميكنيد؟ ذرت، همچنين ميتواند تعادل مناسبي ميان اسيدهاي چرب امگا ۳ و امگا ۶ ايجاد كند. همانگونه كه ميدانيد، هردوي آنها به كنترل التهاب كمك كرده و از پوستهشدن و خشك شدن پوست سر جلوگيري ميكند؛ و آيا ميدانستيد اين اسيدهاي چرب، مواد مهم ساختار ذرت هستند كه شرايط مطلوب را براي انتقال چربي فراهم ميكنند و اگر به كمبود يكي از اين اسيدهاي چرب دچاريد، ممكن است دچار شكنندگي و ريزش مو شويد؛ بنابراين اگر ميخواهيد سلامت مو و پوست سر خود را افزايش دهيد، بايد روغن ذرت مصرف كنيد. حالا ممكن است نحوه استفاده از روغن ذرت را ندانيد، درست است؟ جواب موردنظرتان در اينجا آمده است:
– اول، مقدار مناسبي روغن ذرت را برداريد.
– سپس، آن را به مدت يك دقيقه گرمكنيد
– آن را بر پوست سرتان بگذاريد
– حالا، با نوك انگشتان، پوست سرتان را بهآرامي ماساژ دهيد
– بگذاريد ۱۵ دقيقه بماند
– در انتها، موهايتان را با شامپو بشوييد
پس از انجام اين روش به مدت چند هفته، مويي براق و نرم خواهيد داشت.
۴. از قلب شما محافظت ميكند
اگر كسي درباره خواص ذرت از شما بپرسد، محافظت از قلب، يكي از جوابهايي است كه ميتوانيد بدهيد. چرا؟ با استناد به برخي مطالعات، روغن ذرت داراي اثر ضد آتروژنيك بر سطح كلسترول است؛ بنابراين، ميتواند به كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي كمك كند. بهويژه، روغن ذرت، يكي از بهترين راهها براي افزايش سلامت قلب محسوب ميشود. همانگونه كه قبلاً گفته شد، ذرت، اسيدهاي چرب زيادي از قبيل اسيدهاي چرب امگا ۳ و اسيدهاي چرب امگا ۶ دارد؛ بنابراين، اسيدهاي چرب امگا ۳ ميتوانند به مهار كلسترول بد كمك كرده و سپس به بخشهاي اتصال بازگردند. درنتيجه، اين، موقعيتهاي انسداد عروق را كاهش داده و فشارخون را پايين ميآورد. بهعلاوه، احتمال سكته و حمله قلبي نيز كاهش مييابد.
۵. كلسترول LDL پايينتر
يكي ديگر از خواص شگفتانگيز ذرت كه بايد بدانيد، پايين آوردن كلسترول است. بر اساس نتايج يك مطالعه، مصرف روغن پوسته ذرت ميتواند كلسترول LDL پلاسما را كاهش دهد. اين روغن چگونه ميتواند كلسترول LDL پلاسما را كاهش دهد؟ اين كار را با جذب كلسترول در بدن ما انجام ميدهد. بهعلاوه كاهش كلسترول LDL به معناي كاهش كلسترول HDL يا كلسترول خوب نيست. آيا ميدانيد هنگاميكه كلسترول LDL در بدن كاهش يابد، بيماري قلبي نيز كاهشيافته و از تصلب شرايين جلوگيري ميشود؟
۶. پرفشاري خون و ديابت را كنترل ميكند
زماني كه از خواص ذرت صحبت ميكنيم، كنترل پرفشاري خون و ديابت نيز از اين خواص هستند. امروزه، افراد زيادي در سرتاسر دنيا، به ديابت مبتلا هستند. به همين دليل، درمان يا پيشگيري از ديابت، كاري ضروري است كه هر فردي بايد انجام دهد. بهعلاوه، دو راه براي درمان يا پيشگيري از ديابت وجود دارد. راه اول، استفاده از داروست. بههرحال، گاهي وقتها، اين راه ميتواند عوارضي داشته باشد. راه دوم، افزودن سبزيجات و ميوههاي ارگانيك به رژيم غذايي روزانه است.
به همين دليل، ذرت بايد به رژيم غذايي اضافه شود زيرا نشان داده شده كه خوردن دانههاي ذرت ميتواند به كنترل NIDDM كه به معناي ديابت غير انسولين است، كمك كند. علاوه بر اين، خوردن ذرت براي مقابله با پرفشاري خون نيز مفيد است زيرا ذرت، مواد شيميايي گياهي متعددي دارد. آيا ميدانيد مواد شيميايي گياهي، قادر به تنظيم جذب و آزاد كردن انسولين در بدن هستند؟ يعني هنگاميكه جذب و آزادسازي انسولين هماهنگ شود، احتمال كاهش يا افزايش شديد انسولين در بيماران ديابتي ميتواند كاهشيافته و اين افراد ميتوانند سبك زندگي عادي خود را حفظ كنند.
۷. از بيخوابي جلوگيري ميكند
امروزه افراد زيادي به بيخوابي مبتلا هستند، مخصوصاً زنان باردار. بهطوركلي، يكي از عوامل اصلي اين بيماري، كمبود آهن است. بههرحال، همانگونه كه قبلاً گفته شد، ذرت، مقدار زيادي آهن دارد كه يكي از مهمترين مواد معدني است كه براي توليد سلولهاي قرمز خون ضروري است. به دليل بالا، جلوگيري از بيخوابي را بايد در فهرست خواص ذرت قرارداد.
۸. مفيد براي گوارش
ممكن است از تمام انواع ذرت، آنتياكسيدان دريافت كنيد؛ بههرحال، ذرتهاي مختلف، آنتياكسيدانهاي مختلفي دارند. بهويژه، ذرت زرد، داراي آنتياكسيدانهاي زئانتين و لوتئين است؛ ذرت قرمز، آنتوسيانين دارد و ذرت بنفش، اسيد هيدروكسي بنزوئيك و اسيد پروتوكاتكوئيك. بههرحال خواص ذرت، زياد است كه شامل فايده براي گوارش ميشوند. ذرت، سرشار از فيبر است (حلشدني و حل نشدني) كه ميتواند به جلوگيري از جذب كلسترول و يبوست كمك كند.
بهعلاوه ذرت، خطر سرطان روده بزرگ، هموروئيد و اسهال را كاهش ميدهد. فيبر موجود در ذرت، گوارش را بهبود ميبخشد. شما معمولاً پاپ كورن مصرف ميكنيد يا ذرت پخته؟ وضعيت دستگاه گوارشيتان چگونه است؟ فكر كنم با مصرف ذرت احساس ميكنيد كه عملكردش بهتر از قبل است. خوردن ذرت، باعث رشد باكتريهاي سالم ميشود كه براي دستگاه گوارش شما مفيد است.
۹. براي چشمها مفيد است
زئازانتين و لوتئين موجود در ذرت، از اكسيد شدن پروتئين چشم جلوگيري ميكنند. اكسيد شدن پروتئين چشم باعث تاري ديد ميشود و ذرت به كاهش تباهي لكه زرد كمك ميكند. علاوه بر اين، ويتامين A توليدشده از بتاكاروتن موجود در ذرت، بينايي را به طرز قابل توجهي بهبودمي بخشد. به همين دليل مصرف مناسب ذرت براي چشمها، كاهش وزن و سلامتي مفيد است. ذرت ميتواند در غذاهاي مختلف بهكار رود و قيمت بالايي نيز ندارد. در تابستان، ميتوانيد ذرت را در تمام بازارهاي شهر بيابيد.
آيا ميدانيد در بين غذاهايي كه براي چشم مفيدند، ذرت يكي از بهترينهاست كه ميتوانيد تابستانها از فوايد آن بهرهمند شويد؟ اگر ميخواهيد از بيماريهاي چشمي مانند تباهي لكه زرد مربوط به افزايش سن جلوگيري كنيد و از چشمهايتان مراقبت كنيد، خوردن ذرت ميتواند به شما كمك كند. آيا ميدانيد ذرت شيرين، در كشورهايي مانند استراليا بسيار رايج است زيرا به سلامتي چشمها كمك ميكند؟ اين غذا، در بسياري از كشورهاي جهان، غذايي سالم محسوب ميشود.
ذرت براي سلامتي و كاهش وزن بسيار مفيد است و من ميخواهم به خوانندگاني كه ميخواهند سلامتي چشمها را بهبود بخشند، مصرف هميشگي ذرت را توصيه كنم.
۱۰. مبارزه با بيماريهاي مو
روغن ذرت، تركيبي عالي از مواد مغذي مانند ويتامين E و اسيدهاي چرب را فراهم ميكند؛ بنابراين، استفاده موضعي از اين روغن ميتواند موها را تغذيهشده و هيدراته نگه دارد و فرآيند پيري را كند كند. آنتياكسيدانها، با مهار راديكالهاي آزاد مضر، ميتوانند از آسيب سلولي جلوگيري كنند؛ بنابراين ذرت، به دليل مبارزه با فعاليتهاي راديكالهاي آزاد مضر، براي جلوگيري و مبارزه با ريزش و خشكي مو مفيد است. بهعلاوه، ذرت حاوي ويتامين K است كه ميتواند به جذب كلسيم در بدن كمك كرده و از اين طريق، از ريزش مو جلوگيري كند. بنا بر دلايل بالا، يكي از خواص شگفتانگيز ذرت، بايد مبارزه با برخي از بيماريهاي مربوط به مو باشد.
۱۱. افزايش وزن را تسهيل ميكند
يكي ديگر از بهترين خواص ذرت براي سلامتي كه ميخواهم در اين مقاله معرفي كنم و ميخواهم شما و ديگر خوانندگان، آن را دانسته و به خطر بسپاريد، اين است كه ذرت به فرآيند افزايش وزن در افراد لاغر كمك ميكند. اين ميتواند خيلي خوب باشد نه؟ ذرت، براي افرادي كه وزن كمي دارند و به سختي وزن اضافه ميكنند، انتخابي عالي است. اين افراد بايد براي افزايش وزن، كالري مصرفي خود را افزايش دهند. بهعلاوه، ذرت، كربوهيدرات و كالري بالايي دارد، بنابراين با مصرف درست اين ماده غذايي، ميتوانيد به آساني و سريع، به هدف افزايش وزن خود دستيابيد؛ بنابراين اگر به دنبال راههاي طبيعي براي افزايش وزن سريع هستيد، يك فنجان دانه ذرت ميتواند ۱۳۰ كالري به شما بدهد.
۱۲. براي استخوانهاي شما مفيد است
شما با دانستن خواص ذرت در ساخت استخوان، متعجب خواهيد شد. حالا قطعاً به اين فكر ميكنيد كه ذرت چگونه به ساخت استخوان كمك ميكند، درست است؟ بتاكريپتوزانتين موجود در ذرت، به كاهش خطر بيماريهاي التهابي مانند روماتيسم مفصلي، سرطان و غيره كمك ميكند و اگر ذرت را به دفعات مصرف كنيد، اين ماده غذايي، پيري استخوان را كاهش ميدهد. براي داشتن استخوانهايي سالمتر، بايد ذرت بيشتري مصرف كنيد زيرا ذرت داراي منيزيم، آهن، روي و فسفر است. خوردن ذرت، از بيماريهاي مربوط به استخوان نيز جلوگيري ميكند. يا به عبارت ديگر ذرت واقعاً براي سلامت استخوان خوب است.
۱۳. افزايش انرژي
همانگونه كه در بالا گفته شد، ذرت حاوي كربوهيدرات است اما مصرف مناسب آن، باعث افزايش وزن زياد نميشود. ذرت، باعث انرژيزايي فوري نيز ميشود. دليل اينكه انرژيزايي فوري را يكي از خواص شگفتانگيز ذرت ميدانند اين است كه ذرت، اسيد پاتئتنيك، ويتامينهاي گروه B كه ميتوانند به گلوكوز تبديلشده و به افزايش انرژي كمك كنند، دارد. علاوه بر اين، ذرت داراي بتاكاروتن نيز هست كه ميتواند با خستگي مبارزه كند.
۱۴. سلامتي بافتها را افزايش ميدهد
علاوه بر جواب خوب بودن، براي سؤال آيا ذرت براي سلامتي خوب است؟ توانايي افزايش سلامتي بافتهاي بدن نيز از خواص فوقالعاده ذرت براي سلامتي است زيرا ذرت ميتواند كارهايي را براي بافتهاي بدن انجام دهد و بايد در رژيم غذايي قرار گيرد. بهعلاوه خوردن روزانه ذرت به تقويت ارتباط بافت مانند غضروف، ماهيچهها، تاندونها، رباطها و استخوانها كمك ميكند. بهعلاوه، ذرت به تثبيت سطح قند خون كمك كرده، چربي و كربوهيدراتها را ميشكند و انرژي شما را تأمين ميكند. آيا ميدانيد ذرت، حاوي مواد معدني مهمي مانند فسفر، مس، آهن و منيزيم است كه ميتواند استخوان را تقويت كند.
۱۵. از سرطان جلوگيري ميكند
در كنار خواص فراوان ذرت، ممكن است با ارزش ديگري از اين ماده غذايي آشنا شويد؛ و آن، پيشگيري از سرطان است. ذرت، به دليل داشتن تركيب فنوليك و اسيد فروليك، ميتواند با تومورهاي سينه و كبد مبارزه كند. همچنين، فيبر موجود در ذرت، به كاهش برخي از مشكلات گوارشي مانند هموروئيد و يبوست كمك ميكند و در مبارزه با سرطان روده بزرگ نيز نقش دارد. اگر ميخواهيد با سرطان ريه مبارزه كنيد، خوردن ذرت، راهي مؤثر است زيرا ذرت داراي آنتياكسيدانهاي حياتي براي اين منظور است
آيا ميدانيد امروزه سرطان، روزبهروز در حال افزايش است و جان افراد بسياري را در دنيا ميگيرد؟ در كنار راههاي مؤثر زياد براي مبارزه با سرطان، خوردن غذاهايي مانند ذرت، يكي از آسانترين و ارزانترين راههاست. بهطور خلاصه، توانايي جلوگيري از سرطان در انسان، يكي از بهترين خواص ذرت براي سلامتي است كه افرادي كه در خطر ابتلا به سرطان هستند، نبايد ناديده بگيرند.
۱۶. براي زنان باردار خوب است
اگر بارداريد ذرت يكي از مفيدترين غذاهايي است كه بايد هرروز بخوريد. كمبود اسيدفوليك باعث نقص در جنين شما و سقط جنين ميشود؛ بنابراين، بايد براي افزايش سلامتي خود و رشد جنين، از اين غذاي ارزان و مغذي استفاده كنيد. بهعلاوه، ذرت فيبر بالايي دارد كه ميتواند با برخي بيماريهاي دوره بارداري مانند يبوست مبارزه كند. همچنين، فولات موجود در ذرت، خطر ابتلا به ناهنجاريها را كاهش ميدهد. اگر زنان باردار، هرروز ذرت بخورند، براي سلامتي جنينشان، ويتامينها، آنتياكسيدانها و مواد مغذي بيشتري دريافت ميكنند.
چون ذرت، اسيد پانتوتنيك دارد، اعضاء بدن جنين رشد بهتري خواهند داشت؛ بنابراين اين يكي از بهترين خواص ذرت براي سلامت و كاهش وزن و بهويژه براي زنان باردار است كه اگر ميخواهند سلامتي خود را افزايش داده و نوزاداني سالم به دنيا بياورند، نبايد آن را ناديده بگيرند.
۱۷. براي پوست و مو مفيد است
آيا ميخواهيد پوست و مويتان را بدون هزينه بالا، زيبا كنيد؟ جوابتان مثبت است، نه؟ خوردن ذرت، راه خوبي است كه بايد آن را بدانيد. براي نرمي پوست و قوي و براقتر كردن مو، ذرت بهترين منبع است زيرا سرشار از ويتامين A، ويتامين C، بتاكاروتن و ديگر آنتياكسيدان هايي است كه در برابر اشعه ماوراء بنفش، از پوستتان محافظت ميكنند. همچنين، ذرت باعث توليد كلاژن ميشود كه براي مو و حفظ انعطافپذيري پوست لازم است. هنگاميكه سن ما بالاتر ميرود، ما آسيب بيشتري از راديكالهاي آزاد ميبينيم كه باعث چينوچروك پوست ميشود. همانگونه كه قبلاً گفتيم، مواد مغذي موجود در ذرت است كه به كاهش فرآيند پيري كمك كرده و پوستتان را زيبا ميكند.
همچنين، ذرت بهعنوان منبع مؤثر جلوگيري از خشكي و ريزش مو شناخته ميشود زيرا داراي مقادير بالاي ويتامين E و K است. اگر ذرت را در وعدههاي غذايي روزانه خود بگنجانيد، با خشكي و ريزش مو مبارزه ميكند؛ بنابراين، اين يكي از بهترين خواص ذرت براي سلامتي، مو و پوست زنان و مردان در همه سنين است.
۱۸. براي كاهش وزن مفيد است
اگر در خواص ذرت براي سلامتي و كاهش وزن جستوجو كنيد، خواهيد ديد كه ذرت داراي مواد مغذي بسياري است كه غده تيروئيد را تحريك ميكنند تا هورمون تريدوتيرونين توليد كند كه براي سوزاندن سريعتر چربيها به كار ميرود. بهعلاوه، خوردن ذرت، باعث سيري طولانيتري در شما ميشود و شما را از خوردن زياد بازميدارد. با خوردن فقط يك فنجان ذرت، ۱۲۴ كالري را دريافت ميكنيد و با خوردن ذرت به جاي غذاهاي چرب، بهسرعت وزن از دست ميدهيد. ذرت يخزده، كنسروي يا تازه، بسيار سالم است و شما ميتوانيد ذرت را به روشهاي مختلف مانند بخارپز، كبابي و پخته مصرف كنيد.
ذرت، سالادها و سوپها را بسيار خوشمزه ميكند. اگر قصد كاهش وزن داريد، براي بهرهمندي از خواص ذرت، بيشتر از آن استفاده كنيد. اين واقعاً بهترين جواب براي سؤال آيا ذرت براي رژيم كاهش وزن خوب است؟ و يكي از بهترين خواص ذرت براي كاهش وزن است كه افراد بايد بدانند و اگر قصد كاهش وزن و رسيدن به اندامي درست را دارند، از آن استفاده كنند.
۱۹. ويتامينها را براي سلامتي شما تأمين ميكند
واضح است كه ذرت، ماده غذايي ارزشمندي است زيرا در جلوگيري از بيماريهاي خطرناك و افزايش سلامتي و كمك به كاهش وزن نقش دارد. ذرت، داراي مقادير بالاي نياسين، تيامين، ويتامين B، پروتئين، ويتامين E و ديگر آنتياكسيدانهاست كه از اسهال جلوگيري كرده، متابوليسم را افزايش ميدهند، باعث رشد جنين شده و پوست و مو را زيبا ميكنند. به همين دليل، خوردن ذرت، راهي طبيعي براي اجتناب از مصرف مكملهاي ويتامين است كه ميتوانند براي سلامتي مضراتي داشته باشند. با دريافت ويتامين كافي، شما شانس خوبي براي بهبود زندگي جنسي، تحريك عملكرد مغز و افزايش انرژي براي كار داريد.
۲۰. منبع خوبي از مواد معدني براي بدن
همانگونه كه ميدانيد، مواد معدني براي سلامتي بسيار ضروري هستند، بنابراين غذا خوردن يكي از بهترين راهها براي دريافت ويتامين است. خوردن ذرت، فوايد زيادي دارد زيرا داراي مس، آهن، روي، منگنز، منيزيم، سلنيوم و فسفر است. ذرت، عملكرد كليه را تحريك ميكند، باعث رشد استخوان و بدن ميشود. مواد معدني موجود در ذرت به تعادل مايعات، اسيدهاي معده، انقباض ماهيچه كمك كرده، رشد استخوان را افزايش ميدهد، فشارخون را تنظيم ميكند، سيستم ايمني را تقويت ميكند و غيره. در كنار بقيه غذاهاي سالم مانند آب، شكلات، تخممرغ، شير، حبوبات، مرغ، ماهي و ديگر غذاها، ذرت يكي از بهترين مواد غذايي براي سلامتي و وزن است.
۲۱. با يبوست مبارزه ميكند
اين نيز يكي از خواص عالي ذرت در كنار ديگر خواص است كه ميخواهم در اين مقاله معرفي كنم و شما بايد سعي كنيد از آن استفاده كنيد! فيبر موجود در ذرت، به افزايش سلامتي كمك كرده، از سرطان جلوگيري ميكند و بهويژه خطر ابتلا به يبوست را كاهش ميدهد. علاوه بر اين، ذرت به توليد باكتري مفيد براي مبارزه با اين وضعيت كمك ميكند. ذرت، منبع خوبي از فيبر و غذايي خوشمزه براي صرف در كنار خانواده و دوستان در تابستان است. در ماههاي تابستان، فروشندگان، ذرت را در كنار خيابان نيز ميفروشند. حالا شما خواص ذرت را ميدانيد، ميتوانيد از اين غذاي سالم چشم بپوشيد؟
۲۲. آنتياكسيدانهاي ضروري را تأمين ميكند
ذرت يك ميان وعده خوب در تابستان است كه ميتوانيد در بازارها و فروشگاهها بيابيد. در كنار ديگر فوايد ذرت، ممكن است متوجه شويد كه ذرت، بيشتر از حد انتظار، آنتياكسيدان دارد. ميتوانيد با مصرف ذرت، زئازانتين، اسيد پروتوكاتكوئيك، اسيد وانيليك، اسيد سينرژيك، لوتئين، اسيد فروليك، اسيد كوماريك، اسيد كافئيك، بتاكاروتن و آنتوسيانين را دريافت كنيد. همانطور كه ميدانيد آنتياكسيدانهاي موجود در ذرت به كاهش خطر ابتلا به مشكلات قلبي عروقي نيز كمك ميكنند. پخته يا خشك مهم نيست؛ ذرت در هر صورتي آنتياكسيدانهاي لازم براي بدن را دارد؛ بنابراين ميتوانيد از اين ميان وعده خوشمزه لذت ببريد.
۲۳. براي قند خون خوب است
انتظار ميرود ذرت به تنظيم قندخون كمك كند زيرا سرشار از ويتامينهاي گروه B است. همچنين ذرت سرشار از پروتئين و فيبر نيز هست كه ميتواند عبور غذا را تسهيل كند. همچنين، از جذب قند در دستگاه گوارش جلوگيري كرده و به تنظيم سطح قند خون كمك ميكند؛ بنابراين، مصرف ۱-۲ فنجان ذرت، ديابت نوع ۱ و ۲ را به ميزان قابلتوجهي كنترل ميكند. در ميان خواص ذرت كه ياد گرفتيد، اين فايده نيز بسيار مهم است زيرا افراد زيادي به ديابت مبتلا ميشوند.
۲۴. مواد مغذي را متعادل ميكند
علاوه بر تمام خواص ذرت كه در بالا گفته شد، ممكن است فايده بيشتري از اين ماده غذاي ببريد مثلاً اين ماده، مواد مغذي در وعدههاي غذايي روزانه را تأمين ميكند. جالب است بدانيد، ذرت در مبارزه با ايدز نيز نقش دارد زيرا داراي لستين است كه پروتئين خاصي است كه ميتواند به كربوهيدراتها چسبيده و با ويروس ايدز مبارزه كند. براي مصرف اين غذاي سالم، ميتوانيد آن را به روشهاي مختلفي از جمله بخارپز، پخته يا خشك استفاده كنيد. بههرحال، بهترين و سالمترين راه پخت و بهرهمندي از خواص ذرت، بخارپز كردن آن است.
۲۵. مواد مغذي بيشتري را تأمين ميكند
اين درواقع، آخرين اما مهمترين قسمت فهرست بهترين فوايد ذرت براي سلامتي است كه بيشتر مردم دنيا دوست دارند و از آن استفاده كردهاند زيرا ميدانند جواب سؤال آيا ذرت براي رژيم كاهش وزن و سلامتي كلي مناسب است؟ مثبت است. براي تقويت سيستم ايمني، ساخت ماهيچه و ترميم سلولها بايد هرروز ذرت مصرف كرد. ذرت شيرين، يك غذاي كمچرب است و ميتوانيد بدون ترس از ذخيره چربي، آن را بخوريد. ذرت، داراي مقادير بالاي پروتئين نيز هست و شما سالمتر خواهيد شد.
بهعلاوه، پتاسيم براي ساخت استخوان، انقباض ماهيچهها و تنظيم عملكرد قلب لازم است. همچنين، يك فنجان ذرت، ۳۲۵ ميليگرم پتاسيم دارد و شما ميتوانيد آن را با لوبيا، اسفناج و سيبزميني تركيب كنيد تا ويتامينهاي بيشتري دريافت كنيد. با دانستن فوايد ذرت، خواهيد دانست كه اين ماده غذايي، سرشار از كربوهيدرات است. شما نيازي نداريد كه غذاهاي شيرين و دسر بخوريد، فقط خوردن ميوهها، سبزيجات، غلات كامل بهويژه ذرت، كربوهيدراتهاي لازم را تأمين ميكند.
اگرچه ذرت خواص بسياري دارد، ولي عوارضي نيز دارد كه ممكن است در صورت خوردن زياد آن، دچارشان شويد. اول، هنگاميكه ذرت ميخوريد، ممكن است به حساسيت دچار شويد. ممكن است علائمي مانند استفراغ، دانههاي پوستي، همراه با تورم غشاي مخاطي و غيره داشته باشيد. بهعلاوه، در صورت مصرف زياد ذرت، در معرض خطر ابتلا پلاگر قرار خواهيد گرفت كه به دليل كمبود نياسين به وجود ميآيد. همانگونه كه ميدانيد، ذرت مقدار كمي نياسين دارد. هنگاميكه در مورد مضرات ذرت صحبت ميكنيم، بايد به پوسيدگي دندان نيز اشاره كرد. به دليل مقدار بالاي قند موجود در ذرت، مصرف زياد ذرت باعث پوسيدگي دندان ميشود.
۱. واكنشهاي حساسيتي
خوردن ذرت ميتواند باعث حساسيت و علائمي مانند راش پوستي، تورم غشاي مخاطي، استفراغ و غيره شود. برخي افراد بعد از خوردن ذرت به حمله آسم و آنافيلاكسي نيز دچار ميشوند. دليل اصلي حساسيتها، پروتئين خوراكي موجود در ذرت است.
۲. خطر پلاگرا
ذرت غذاي اصلي بسياري از مردم است. اگر ذرت را در مقادير زياد مصرف كنيد، در خطر ابتلا به پلاگرا قرار خواهيد گرفت. پلاگرا همان كمبود ويتامين، بهويژه نياسين است. مقدار اسيدهاي آمينه (ليسين و تريپتوفان) و نياسين – كه در برابر پلاگرا از بدن محافظت ميكنند – در ذرت بسيار پايين است. اگر ذرت، ماده اصلي رژيم غذايي شماست، بايد خوراكيهاي سرشار از ويتامين را در رژيم غذايي خود بگنجانيد تا از بروز پلاگرا جلوگيري كنيد.
۳. مضر براي افراد ديابتي
ذرت بر افراد مبتلا به ديابت تأثير منفي ميگذارد زيرا قند خون بدن را افزايش ميدهد. ذرت كربوهيدرات بالايي دارد كه به بالا رفتن قند خون ميانجامد؛ بنابراين افراد مبتلا به ديابت نبايد ذرت را در مقادير زياد مصرف كنند.
۴. ايجاد نفخ
ذرت درصد بالايي نشاسته دارد. زماني كه ذرت مصرف ميكنيد، نشاسته در روده بزرگ ميشكند و گاز زيادي توليد ميكند؛ بنابراين اگر فردي مقدار زيادي ذرت مصرف كند، به نفخ دچار ميشود.
۵. سوءهاضمه و ناراحتي معده
ذرت منبع خوبي از فيبر و مواد مغذي حياتي است كه به دفع سموم از بدن كمك ميكند؛ اما مقدار بيش از اندازه اين فيبر ميتواند براي معده مضر باشد. اگر مقدار زيادي غلات نيز بخوريد، به سوءهاضمه و معده درد دچار خواهيد شد! بنابراين، مراقب ميزان مصرف ذرت – به هر شكلي – باشيد.
۶. تحريك روده و اسهال
ذرت را نبايد خام خورد چرا كه ميتواند باعث اسهال شود. ذرت به اختلالات رودهاي متعددي نيز منجر ميشود. اگر علائم خاصي را در خود ديديد، به پزشك مراجعه كنيد.
۷. پوسيدگي دندان
ذرت حاوي قند است بنابراين ميتواند باعث پوسيدگي دندان در برخي افراد شود. پوسيدگي دندان، يكي از عوارض نسبتاً نادر ذرت است اما نبايد آن را ناديده گرفت! بعد از خوردن ذرت، مراقب بهداشت دهان خود باشيد و مسواك بزنيد.
تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت
آرد ذرت از آسياب كردن دانههاي خشك شده ذرت تهيه شده و بسته به رنگ دانههاي ذرت رنگش متغير است. چون ذرتها نژادهاي مختلفي دارند و ميتوانند ذرت رنگي مانند سفيد، زرد، آبي و بنفش و سياه باشند. پس آرد ذرت هم ميتواند رنگهاي مختلفي داشته باشد. نشاسته ذرت نوعي نشاسته است كه طي فرايندي از دانههاي ذرت گرفته شده و مانند نشاستههاي ديگر معمولاً عامل غلظت در غذاها و شيرينيهاست. در دستورات شيريني عموماً از نشاسته ذرت استفاده ميشود كه گاهي آرد ذرت مينويسند . ولي منظور همان نشاسته ذرت است.
نحوه بهرهمندي از خواص ذرت
همانگونه كه قبلاً گفته شد، فوايد ذرت براي ما بيشتر از مضراتش است؛ بنابراين نبايد اين ماده غذاي فوقالعاده را ناديده بگيريد. بههرحال، راه بهرهمند شدن از خواص ذرت را ميدانيد؟
بياييد به روشهاي زير نگاهي بيندازيم:
۱. ذرت سرخشده با نارگيل
مواد موردنياز:
– ۲ عدد ذرت شيرين
– نارگيل نواري
– نمك
طرز تهيه:
– دانههاي ذرت را از چوب جدا كنيد.
– مقداري روغن در تابه ريخته و آن را گرمكنيد، سپس ذرت را در تابه ريخته و ۲ دقيقه هم بزنيد.
– نارگيل را به تابه اضافه كرده و خوب هم بزنيد، بگذاريد ۱ دقيقه بماند، سپس حرارت را خاموشكنيد.
۲. ذرت پخته
ذرت پخته براي مردم شهري و روستايي، چيز عجيبي نيست. ذرت ميتواند براي خيلي از افراد، صبحانه يا يك ميان وعده در زمان خواب باشد اما خيلي از اين افراد نميدانند خوردن ذرت پخته، راهي عالي براي كاهش وزن است و اين ويژگي، يكي از بهترين خواص ذرت براي سلامتي انسان است. تهيه ذرت پخته بسيار آسان است، ذرت را در ظرف آب جوش بريزيد و هنگاميكه ذرت تقريباً پخت، مقداري نمك به آن اضافه كنيد. اين كار، مقدار قند گرفتهشده از ذرت را محدود كرده و آن را براي فرآيند كاهش وزن، مهمتر و مؤثرتر ميكند.
۳. سالاد ذرت
مواد موردنياز:
– ۴ عدد ذرت
– گوجهفرنگي گيلاسي
– پيازچه
– روغن زيتون
– سركه
– سير
– ۲ قاشق غذاخوري ريحان تازه
– پنير
– تخممرغ
طرز تهيه:
– دانههاي ذرت را از چوب آن جدا كنيد
– ذرت را در كاسهاي بزرگ گذاشته و پيازچه و گوجه فرنگي را اضافه كنيد.
– آنها را با تخممرغ، روغن زيتون، سركه، سير، پنير و ريحان مخلوط كنيد.
با اين روش ساده ميتوانيد سالادي بسيار جديد و مغذي داشته باشيد. اين غذا چرب نيست و براي افزايش وزن افراد لاغر مناسب است.
براي خريد بذر ذرت ذر انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.
همچنين از راههاي زير نيز ميتوانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:
۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat.shop/
۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:
https://t.me/zerafat_shop
۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳
برچسب:
بازدید: